Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

Новини

15.04.2013

На виконання доручення Президента України щодо деяких питань запобігання поширенню епідемій туберкульозу, ВІЛ-інфекції/СНІДу та вірусних гепатитів, зокрема пункту 1.1 - підготовка та внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" в частині видатків на фінансування зазначених заходів, Держслужба України соцзахворювань здійснила детальний аналіз фінансової потреби за підсумками І кварталу 2013 року з метою повноцінного виконання заходів з лікування та профілактики хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД та туберкульоз.

15.04.2013

В Україні запроваджуються уніфіковані форми облікової документації та звітності, які дозволять отримати на національному рівні вичерпну інформацію щодо епідемічної ситуації з ВІЛ-інфекції/СНІДу, здійснити її якісний моніторинг та оцінку. Відповідний наказ №180 «Про затвердження форм первинної облікової документації і звітності з питань моніторингу епідемічної ситуації з ВІЛ-інфекції та інструкцій щодо їх заповнення», підготовлений Держслужбою соцзахворювань у співпраці з партнерами, затверджено МОЗ України та днями зареєстровано у Міністерстві юстиції (№495/23027 від 27 березня 2013 року).

15.04.2013

Під час чергової апаратної наради представники Держслужби України соцзахворювань та Закарпатської області обговорили основні питання організації надання медичної допомоги хворим на туберкульоз та ВІЛ-інфекцію/СНІД та інші питання сфери. Закарпатська область належить до категорії регіонів з найнижчим ураженням ВІЛ. Рівень смертності від хвороб обумовлених СНІДом в Закарпатті є найнижчим по Україні.

15.04.2013

8 квітня 2013 року, в приміщенні Всеукраїнської мережі ЛЖВ, пройшло перше засідання підкомітету з питань реформування системи соціальних послуг (підкомітет було створено відповідно до рішення засідання Комітету з питань формування державної політики у сфері надання соціальних послуг людям похилого віку, інвалідам, бездомним громадянам, іншим соціально вразливим верствам населення Громадської ради при Міністерстві соціальної політики України). Метою засідання було забезпечення діяльності підкомітету відповідно до Плану робіт ГР на 2013 рік.

15.04.2013

Фахівці з Національного інституту раку (NCI) у США виявили ген, мутації якого впливають на лікування вірусу гепатиту C.

15.04.2013

Українські тюремники відзначають збільшення кількості інфікованих СНІДом. Про це розповів перший заступник голови Пенітенціарної службы Сергій Сидоренко в ефірі телеканалу "Перший національний" ввечері 7 квітня.

15.04.2013

З 11 по 14 березня 2013 року, в Росії, м. Суздаль, відбулася нарада Росспоживнагляду «Епідеміологічний моніторинг, підсумки реалізації заходів, спрямованих на профілактику, виявлення і лікування ВІЛ-інфекції, гепатитів В і С в рамках пріоритетного національного проекту». Нарада була організована Федеральною службою з нагляду у сфері захисту прав споживачів та благополуччя людини, ФБУН «Центральний науково-дослідницькій інститут епідеміології», ФНМЦ з профілактики та боротьби зі СНІДом.

06.03.2013

Если человеку начинать давать лекарства сразу после постановки диагноза "ВИЧ", то можно замедлить процесс развития инфекции, а начало пожизненного курса препаратов удастся отложить, пишет The Daily Mail. Это, в свою очередь, снизит вероятность распространения болезни.

06.03.2013

Бактериальная пневмония – одна из наиболее опасных и распространенных инфекций среди лиц с вирусом иммунодефицита человека.

06.03.2013

Ученые из Барселоны провели ряд очень важных для каждого человека исследований.

06.03.2013

Протягом останніх п’яти років в Україні вдалося значно знизити рівень смертності від туберкульозу. Підсумки виконання заходів Загальнодержавної програми протидії захворюванню на туберкульоз у 2007-2011 роках свідчать про певні досягнення, які стосуються епідемічної картини та організації низки ключових процесів для налагодження виявлення та лікування туберкульозу. Захворюваність на туберкульоз у 2012 році склала 68,1 випадки на 100 тис. населення. Це 20% менше порівняно з 2005 роком, коли відзначався максимальний рівень цього показника.

06.03.2013

Під час чергового засідання Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу Держслужбою України соцзахворювань представлено інформацію щодо проведення незалежної оцінки виконання Загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих та хворих на СНІД на 2009-2013 роки та проект Концепції Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу на 2014-2018 роки.

06.03.2013

В Україні триває робота над створенням спільного плану розбудови системи моніторингу та оцінки заходів у сфері контролю за туберкульозом. Про це йшлося під час координаційної партнерської зустрічі, на якій Голова Держслужби України соцзахворювань Тетяна Александріна представила стратегію розвитку та поточний стан системи моніторингу і оцінки (МІО) в Україні та зупинилася на основних завданнях майбутнього центру МІО.

06.03.2013

В Україні розпочинається проект технічної допомоги з питань безпеки крові за сприяння Американського міжнародного альянсу охорони здоров’я. Про це йшлося в рамках дводенної зустрічі зацікавлених сторін з метою обговорення технічної допомоги у напрямку підвищення безпеки крові в Україні та запровадження систем забезпечення якості у цій галузі.

21.02.2013

Якщо ВІЛ-інфікована людина лікується, але курить, то вона проживе менше, ніж хворий, який не курить.

21.02.2013

Попередні 40 років боротьби з наркотиками робили ставку на силові структури. Тепер віддають перевагу профілактиці. Кожен долар, вкладений у профілактичні заходи, дає у десятки разів більший ефект, ніж репресивні методи, пояснює експерт із наркополітики Міжнародного альянсу з ВІЛ/СНІД в Україні Павло Скала, 39 років.

21.02.2013

Про це повідомила на прес-конференції в УНІАН директор БТ «Кримський фонд «Наша надія»» Олена Березіна. За її словами, до неї звернулася мама з тим, що її прийомну дитину в школі обзивають «снідозною».

21.02.2013

Про це заявила Голова Держслужби України соцзахворювань Тетяна Александріна під час чергового засідання Громадської ради створеної при Держслужбі. Вона зосередила увагу на пріоритетних цілях у сфері боротьби із соціально небезпечними захворюваннями та важливій ролі громадського сектору на шляху їх досягнення.

21.02.2013

Держслужба України соцзахворювань висловлює стурбованість необхідністю оподаткування ввезеної на територію України гуманітарної допомоги від Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією – партії шприців для безоплатного розповсюдження з метою профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу.

21.02.2013

В Україні вперше затверджено Уніфікований клінічний протокол первинної, вторинної (спеціалізованої) та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги за темою"Туберкульоз". Він розроблений на основі адаптованої клінічної настанови "Туберкульоз", рекомендованої як джерела доказової інформації про найкращу медичну практику.


 

Архів