Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

Новини

16.12.2015

Напередодні 15-ої річниці своєї діяльності ми змінюємо назву на Альянс громадського здоров’я. Ми залишаємося Альянсом, адже під цією назвою нас знає майже кожен, хто працює у сфері охорони здоров’я в Україні, водночас нова назва відображає наш обсяг роботи на сьогоднішній день та наше бачення майбутнього.

16.12.2015

а последний год в прифронтовой Константиновке Донецкой области число женщин коммерческого секса увеличилось минимум на 20 %, свидетельствуют данные благотворительного центра Оберег.

16.12.2015

Накануне Всемирного дня борьбы со СПИДом многие знаменитости публиковали фотографии красной ленточки (символ борьбы со СПИДом) у себя в соцсетях. Но актриса Шэрон Стоун пошла дальше своих звездных коллег и снялась в ролике против дискриминации ВИЧ-инфицированных.

16.12.2015

Открытие мини-памятника в форме символической ленты произошло сегодня на Киевской набережной.

16.12.2015

Люди, живущие с вирусом иммунодефицита человека, часто сталкиваются с нарушениями прав человека просто потому, что у них особый статус. Им могут отказать в медицинской помощи, без причины уволить с работы, их детей могут не взять в детский сад или школу, а самое страшное - предают близкие.

16.12.2015

Министерство здравоохранения Украины и Государственная пенитенциарная служба (ГПтС) намерены оптимизировать сотрудничество в сфере внедрения профилактических программ, программ заместительной поддерживающей терапии (ЗПТ) и мероприятий по диагностике и лечению туберкулеза и ВИЧ/СПИД среди лиц, находящихся в учреждениях пенитенциарной системы.

10.11.2015

13 жовтня 2015 року за ініціативи МБФ «Міжнародний Альянс з ВІЛ\СНІД в Україні» відбувся прес-брифінг «Врятувати рядового захисника», де було оприлюднено результати першого всеукраїнського тестування учасників АТО на гепатит С.

10.11.2015

11 жовтня 2015 року було обрано нових Президента та Віце-президента Групи країн-виконавців грантів Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією - найбільшої агенції світового рівня, що надає фінансову та технічну допомогу країнам світу з метою подолання викликів, пов’язаних з епідеміями ВІЛ, туберкульозу та малярії, шляхом розбудови систем громадського здоров’я.

10.11.2015

16 жовтня 2015 року відбулося передання реєстру хворих на туберкульоз (E-TB manager) від проекту SIAPS до ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України» (УЦКС) , який забезпечує адміністрування програми відповідно до наказу МОЗ України (№818 від 19.10.2012р.)

10.11.2015

21-24 жовтня у м. Барселона, Іспанія відбулася XV Європейська конференція з ВІЛ/СНІДу, організована Європейським клінічним товариством зі СНІДу (EACS). Впродовж заходу понад 3 500 фахівців з усього світу змогли обговорити найбільш актуальні питання клінічних досліджень і догляду за ВІЛ-інфікованими особами в Європі. Одна з головних цілей цього заходу - стимулювання інтересу молодих вчених і клініцистів з усієї Європи до новітніх досліджень у сфері ВІЛ/СНІДу.

10.11.2015

26-28 жовтня 2105 року у м. Женева, Швейцарія відбувається 37-ме засідання Координаційної ради Об’єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІД (ЮНЕЙДС), метою якого є обговорення питань протидії ВІЛ/СНІД в контексті розробки стратегії дій ООН на період після 2015 року.

10.11.2015

29 жовтня 2015 року у Міністерстві охорони здоров’я України відбулася національна консультація із забезпечення стійкої відповіді на епідемії ВІЛ-інфекції та туберкульозу в Україні, в якій взяли участь представники державного та громадського сектору у сфері протидії соціально небезпечним захворюванням.

10.11.2015

29-30 жовтня 2015 року у м. Гродно, Республіка Білорусь, відбулася міжнародна науково - практична конференція «ВІЛ – асоційований туберкульоз: епідеміологічні, клінічні та соціальні аспекти», що проводився в рамках реалізації сумісного проекту Програми розвитку ООН у співробітництві МОЗ Республіки Білорусь гранту Глобального фонду для боротьби з туберкульозом, ВІЛ-інфекцією та малярією. На заході активно обговорювали актуальні питання туберкульозу, ВІЛ-асоційованого туберкульозу, хвороб органів дихання та ділилися досвідом в ефективності заходів протидії туберкульозу та ВіЛ-інфекції фахівці з Республіки Білорусь, України, Польщі, Росії, Вірменії, Нідерландів.

10.11.2015

6 листопада 2015 року в ДУ «Український центр контролю за соцзахворюваннями Міністерства охорони здоров’я України» відбулася зустріч координаційної робочої групи з питань управління закупівлями та постачанням, в якій взяли участь представники Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, Основних реципієнтів гранту та проекту USAID «Системи покращеного доступу до лікарських засобів та фармацевтичних послуг» (SIAPS).

10.11.2015

9 листопада 2015 року розпочав роботу семінар-тренінг «Формування єдиних підходів щодо регіональних потреб у антиретровірусних препаратах з метою сталої відповіді на епідемію ВІЛ-інфекції в Україні», який об’єднав провідних фахівців у сфері громадського здоров’я та профілактики та боротьби зі СНІДом в Україні. Впродовж триденного заходу учасники об’єднають свої зусилля для розробки уніфікованого підходу до формування потреб регіонів у антиретровірусних препаратах з метою досягнення профілактичного ефекту АРТ та сталої відповіді на епідемію ВІЛ-інфекції в Україні.

10.11.2015

07 жовтня 2015р. відбулося урочисте підписання чотиристороннього Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю у сфері протидії ВІЛ/СНІД між Міністерством охорони здоров’я України, ДУ «Український центр контролю за соцхворобами МОЗ України», Об’єднаною Програмою ООН з ВІЛ/СНІД (ЮНЕЙДС) та компанією Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH в Україні.

19.08.2015

Альянс-Україна презентував відео-ролик "Інфекційний контроль за туберкульозом", створений за підтримки Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією у рамках програми «Інвестиції заради впливу на епідемії туберкульозу та ВІЛ-інфекції».

19.08.2015

19 серпня - Всесвітній день гуманітарної допомоги, цьогорічною темою якого став заклик "Проявіть гуманізм" (#sharehumanity).

19.08.2015

Міністерство охорони здоров'я скасувало норму, яка забороняла ВІЛ-позитивним іноземцям і особам без громадянства в'їзд в Україну.

22.04.2015

20 квітня 2015 року у Національному університеті «Києво-Могилянська Академія» відбувся інформаційний захід «Університет USAID», де студенти мали можливість ознайомитися з діяльністю всіх проектів USAID у сфері охорони здоров’я, у тому числі з проектом USAID RESPECT: «Зменшення стигми та дискримінації, пов’язаної з ВІЛ, до представників груп найвищого ризику в медичних закладах України», що впроваджується ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ».


 

Архів