Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

Нацрада затвердила запит на другу фазу фінансування гранту Глобального фонду за компонентом «Туберкульоз»

 10 грудня 2012 року під час чергового засідання Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу затверджено запит на другу фазу гранту 9-го раунду Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією за компонентом «Туберкульоз».

Загальні обсяги фінансування заходів з боку Глобального фонду становитимуть 59,6 млн грн. Кошти, в першу чергу, будуть спрямовані на покращення діагностики туберкульозу, лікування хворих на туберкульоз із розширеною резистенстністю, підтримку хворих, роботу з групами ризику, а також на реалізацію стратегії адвокації, комунікації та соціальної мобілізації.
Планується, що реалізація другої фази гранту розпочнеться в липні 2013 року, а до цього часу здійснюватиметься завершальна стадія активностей в рамках першої фази, за виконання яких відповідатиме основний реципієнт першої фази – Благодійний фонд Ріната Ахметова «Розвиток України».
Нагадаємо, що рішенням Нацради від 2.11.2012 р. основним реципієнтом гранту Глобального фонду обрано ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України». Субреципієнтами стануть PATH (), Товариство Червоного Хреста України, Державна пенітенціарна служба, ВБО “Коаліція ВІЛ-сервісних організацій”.
Крім того, члени засідання були ознайомлені зі звітами Основних реципієнтів щодо виконання програм в рамках 10-го раунду Глобального фонду за компонентом «СНІД», які були проаналізовані Комісією з нагляду Нацради.
Також під час засідання Нацради представлено звіт Севастопольської міськради щодо рівня та ефективності впровадження у місті Севастополь заходів з протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інформацію щодо стану забезпечення антиретровірусними та протитуберкульозними препаратами в країні.

Джерело: http://dssz.gov.ua