Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

Буковинський Фестиваль бігу з легкої атлетики «Бігом від СНІДу»

22 вересня 2012 року об 11:00 на території стадіону «Буковина» відбувся Буковинський Фестиваль бігу з легкої атлетики на середні та довгі дистанції «Бігом від СНІДу».
Мета заходу – популяризація та пропаганда ідеї боротьби зі СНІДом через здоровий спосіб життя, підвищення знань цільової аудиторії Фестивалю (Чернівецької області) з питань профілактики ВІЛ-інфекції, стану захворюваності на ВІЛ/СНІД в Чернівецькій області, (шляхом розповсюдження листівок, плакатів, стрічок), формування толерантного ставлення до уразливих до ВІЛ груп, інформаційно-просвітницька кампанія «Не дай СНІДу шанс», популяризація бігу на середні та довгі дистанції, пропаганда легкоатлетичного спорту, залучення різних верств населення, особливо молоді до активного молодіжного руху в області, розвиток необхідних життєвих умінь і спеціальних навичок, які зменшують схильність молоді до ризикованої поведінки, посилення мотивації до здорового способу життя.
Організаторами змагань виступили: Товариство технічного співробітництва GТZ), Чернівецький благодійний фонд «Нова сім’я», Чернівецька обласна державна адміністрація, Чернівецький обласний центр з профілактики та боротьби зі СНІДом.
У змаганнях брали участь спортсмени ДЮСШ м.Чернівці та всіх районів Чернівецької області, спорттовариств, шкіл міста, гості м. Чернівці. Склад команд необмежений, змагання особисті.