Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

Головним завданням для України в рамках 9-го раунду залишається подолання мультирезистентного туберкульозу

До середини вересня Україна планує завершити роботу над Запитом до Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією на 2 фазу фінансування в рамках 9-го Раунду за компонентом туберкульоз. Про це йшлося на зустрічі зацікавлених сторін, на якій було визначено структуру та остаточно узгоджено план підготовки запиту.

На зустрічі були присутні в. о. Міністра охорони здоров’я України Раїса Мойсеєнко України, голова Державної служби з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально-небезпечних захворювань Тетяна Александріна, портфоліо-менеджер Глобальний Фонду для України Ніколя Канто, керівник Програми «Зупинимо туберкульоз в Україні» Благодійного фонду «Розвиток України» Тетяна Білик, а також представники інших партнерських організацій, які працюють у сфері протидії туберкульозу.
В ході засідання партнерам було представлено структуру запиту, а також визначено основні акценти, серед яких найголовнішим залишається  лікування мультирезистентного туберкульозу та посилення контролю над захворюванням, зокрема, в закладах пенітенціарної системи. Крім того, серед ключових завдань для України під час реалізації 9 Раунду Глобального фонду – зміцнення фтизіатричної служби і поліпшення діагностики мультирезистентного туберкульозу.
Так, проект Запиту буде надіслано партнерам 20 серпня. Останні матимуть можливість внести свої пропозиції та правки з подальшим обговорення на повторній зустрічі. Згідно із планом підготовки запиту, весь пакет документів буде надіслано до Глобального фонду всередині вересня.

джерело: http://dssz.gov.ua