Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

Комітети Верховної Ради підтримали законопроекти щодо змін до оподаткування коштів Глобального фонду

Комітет Верховної Ради України з питань охорони здоров’я рекомендує парламенту прийняти в цілому проект Закону України «Про виконання програм Глобальногофонду для боротьби із СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні» (реєстраційний № 10121).

Нагадаємо, законопроект розроблено Державною службою Укра їни з питань протидії ВІЛ-інфекції/ СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань за участю зацікавлених міністерств та відомств, а також громадських організацій. Його мета - забезпечення ефективності використання в Україні грантів Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією. Документ було схвалено на засіданні Кабінету Міністрів Украіни 16 січня поточного року.
Стаття 7 проекту закону «Звільнення від оподаткування» визначає, що «операції з грантами (субгрантами), включаючи придбання (ввезення) товарів, робіт і послуг, що оплачуються за рахунок грантів (субгрантів) Глобального фонду, звільняються від оподаткування відповідно до податкового законодавства України та від сплати мита згідно із Законом України “Про Єдиний митний тариф».
Реалізація Закону дозволить Україні отримати економію коштів наданих у рамках грантових угод Глобальним фондом. Це сприятиме здійсненню додаткового фінансування заходів з профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих, хворих на СНІД та туберкульоз.
Також на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики депутати підтримали Проект Закону «Про внесення змін до Податково гокодексу України щодо оподаткування операцій, пов’язаних із використанням грантів Глобального фонду для боротьбі зі СНІДом, туберкульозом та малярією в Україні».

Джерело: http://dssz.gov.ua