Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

Експерти зі США й українські військові обговорять питання профілактики ВІЛ/СНІД в армії

17 лютого у 169-му Навчальному центрі Сухопутних військ Збройних Сил України, дислокованому в смт Десна на Чернігівщині відбудеться робоча зустріч групи експертів Міжнародного інституту проблем ВІЛ/СНІД і туберкульозу (США) з керівництвом Військово-медичного департаменту Міністерства оборони України, Науково-дослідного інституту проблем військової медицини ЗС України і 169-го Навчального центру.

Про це повідомив Урядовий портал з посиланням на прес-службу Міністерства оборони.

Захід спланований в рамках міжнародного військового співробітництва за програмою РЕРFAR («Надзвичайний план Президента США по боротьбі зі СНІДом»), яка реалізується в Україні згідно з Угодою Уряду США та Кабінету Міністрів України про Рамкове партнерство в сфері боротьби з ВІЛ/СНІДом у 2011-2015 роках.

Під час зустрічі буде обговорено питання удосконалення профілактики ВІЛ/СНІД серед військовослужбовців та шляхи співробітництва між військовими медиками Збройних Сил України та США.

Також запланована зустріч американських експертів з медичними працівниками 9-го військового госпіталю і підрозділів Деснянського навчального центру та з військовослужбовцями місцевого гарнізону.

Подібні зустрічі найближчим часом відбудуться і в інших військових закладах охорони здоров’я, військових частинах і навчальних закладах у різних регіонах України.

Джерело: golosua.com