Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

ПРЕЗЕРВАТИВИ З УНІКАЛЬНОЮ ПРОТИВІРУСНОЮ ЗМАЗКОЮ НАДІЙДУТЬ У ПРОДАЖ

 Як показали тести, презерватив вбиває віруси герпесу, папіломи людини і ВІЛ з гарантією майже в 100%.
Розробники презерватива - компанія Starpharma. Раніше вона створила противірусний гель Viva Gel. Його, як раз, додали в презерватив як змазку, розповідає The Daily Mail. Гель містить 0,5% -й астодрімер натрію - антимікробний препарат, який діє саме проти ВІЛ. Розробники сподіваються, що гель дозволить зупинити передачу вірусу, знизивши ймовірність інфікування  венеричними захворюваннями та небажаної вагітності.
А нещодавно Чарльз Пауелл створив  принципово новий презерватив. Він відрізняється зручністю використання, міцністю, безпекою і особливою чутливістю. Презерватив The Galatic Cap Pregnancy Prevention надягається тільки на саму голівку статевого члена, залишаючи основну частину відкритою.
Ідея створення такого презерватива з'явилася після того, як товариш розробника інфікувався ВІЛ. Отже, презерватив складається з двох частин: поліуретанової плівки у формі підкови, що охоплює статевий член (як пластир охоплює палець), і ковпачка, який наклеюється, для утримання сперми. Ковпачок набагато міцніший звичайних презервативів.
За словами Пауелла, поліуретан за відчуттями схожий на другу шкіру. Його можна носити годинами або навіть днями. Ця частина презерватива не заважає під час сечовипускання і прийняття душу. Перед статевим актом просто потрібно відклеїти захисний шар на ковпачку і приклеїти його до основної частини, що вже розташовується на статевому члені.
Однак, кажуть незалежні фахівці, така конструкція не захистить від венеричних захворювань, таких як герпес, адже значна частина статевого члена залишається відкритою. А віруси здатні проникати при контакті зі шкірою. Також не виключено, що ковпачок відклеїться під час статевого акту.

Джерело: http://www.meddaily.ru