Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

Україна розпочала роботу над підготовкою заявки на отримання фінансування з боку Глобального фонду за компонентами «СНІД» та «Туберкульоз»

 Україна розпочала формування консолідованої заявки до Глобального фонду, яка дозволить залучити донорську допомогу для реалізації заходів протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу. Для підготовки документу створено відповідну робочу групу, до якої входять представники органів державної влади, громадських організацій, міжнародні експерти. Під час зустрічі зацікавлених сторін, яка днями відбулася у м. Київ, прийнято рішення щодо регламенту роботи.

Організація та координація діяльності для підготовки заявки здійснюватиме Держслужба України соцзахворювань партнерських організацій – Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Об’єднаної програми ООН з ВІЛ/СНІДу (UNAIDS). Наразі вже узгоджені функції та позиції зацікавлених сторін. Планується, що фінальна версія документу буде підготовлена до 15 червня поточного року.
Згідно з рішенням правління Глобального фонду Україна зможе отримати 184,6 мільйонів доларів США на період 2014-2016 років на програми з ВІЛ та туберкульоз за умови узгодження планів реалізації програм на національному рівні.
В основі заявки лежить сьогоднішня і майбутня прогнозована епідеміологічна ситуація, а також оцінка національних потреб. Це сприятиме досягненню національних цілей щодо зниження нових випадків ВІЛ-інфекції та нових випадків туберкульозу, а також зменшенню смертності відповідно до Загальнодержавних програм протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу і туберкульозу.

 

http://dssz.gov.ua/