Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

При Держслужбі України соцзахворювань створено експертну групу для вирішення проблемних питань на тимчасово окупованих територіях

 Враховуючи ситуацію із тимчасовою окупацією Автономної Республіки Крим та надзвичайно напружену ситуацію на Сході України, Держслужба України соцзахворювань вживає додаткових заходів для забезпечення доступу до медичних послуг хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД та туберкульоз. З цією метою при Держслужбі України соцзахворювань утворено експертну групу з вирішення проблемних питань, які виникають в АР Крим та інших територіях, де проходять акції протесту та підбурювання.

До складу технічної групи входять представники державного та громадського секторів, а також міжнародні експерти: це фахівці з юридичних, фінансових та програмних питань.
Експертна група в оперативному режимі забезпечуватиме вирішення проблемних моментів, пов’язаних із проведенням заходів з профілактики ВІЛ-інфекції та туберкульозу, лікування, догляду та підтримки пацієнтів. 
Для отримання відповідних консультацій та допомоги з боку технічної групи пропонуємо звертатися до Держслужби України соцзахворювань за електронною адресою:  dssz@dssz.gov.ua або надсилати звернення до «Електронної примальні для пацієнтів», яка розміщено на сайті відомства – dssz.gov.ua. Окрім того, нагадуємо, що незмінними та доступними залишаються телефони ліній довіри: з питань ВІЛ-інфекції/СНІДу - 0 800 500 451; з питань туберкульозу – 0 800 50 30 80.

 

http://dssz.gov.ua/