Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

ЗВЕРНЕННЯ ДУ "УКРАЇНСЬКИЙ ЦЕНТР КОНТРОЛЮ ЗА СОЦІАЛЬНО НЕБЕЗПЕЧНИМИ ХВОРОБАМИ МІНІСТЕРСТВА ОХОРОНИ ЗДОРОВ"Я УКРАЇНИ"

 Перш за все, ми маємо пам’ятати, що до нас за допомогою та підтримкою звертаються тисячі пацієнтів, життя та здоров’я яких у наших руках. Незалежно від регіону України, де проживають ВІЛ-інфіковані та хворі на туберкульоз, вони повинні отримувати ліки та підтримку щоденно для того, щоб сьогодні і завтра, як громадяни, могли допомагати Україні стати гідною серед гідних у сім’ї Європейських народів. Звертаємось до головних лікарів: просимо взяти під особистий щоденний контроль ситуацію із забезпеченням ліками у кожному закладі, де надаються послуги з лікування ВІЛ-інфекції та туберкульозу, у кожному пологовому будинку, де може народитися дитина у ВІЛ-інфікованої жінки.

Звертаємось з проханням до наших надійних партнерів – громадських організацій: дослухатися до кожного пацієнта, допомогти їм не втратити надію, продовжувати лікування або вчасно його розпочати. У нас для цього є всі можливості: знання, досвід, відданість та величезне бажання співпрацювати і боротися за кожне життя разом!

На цьому тижні відбудеться засідання правління Глобального Фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією – організації, яка понад 10 років є надійним партнером України у сфері протидії ВІЛ/СНІДу та туберкульозу. Глобальний Фонд підтримував і надалі буде підтримувати Україну, але він не зробить за нас те, що ми зобов’язані зробити самі – використати кожну копійку - як грантових, так і бюджетних коштів - для досягнення головної мети: збереження життя та забезпечення гідного майбутнього громадян, які є нашими пацієнтами.

Просимо всіх головних лікарів організувати роботу для забезпечення своєчасного отримання інформації щодо ризиків переривання лікування з будь-яких причин, а також, у разі потреби, організувати пункти надання невідкладної медичної допомоги для всіх громадян, які можуть звернутися за нею у ваших регіонах.

Бажаємо кожному з Вас та всім співробітникам наших колективів мужності, душевного спокою, мудрості та взаємодопомоги!

З повагою,

Професор Н.М.Нізова,

Директор ДУ «Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України»

Джерело: http://ucdc.gov.ua