Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

При Національній раді буде створено робочу групу з опрацювання досвіду соціального замовлення у сфері протидії ВІЛ-інфекції

 Розпочато формування робочої групи для дослідження питання про існуючий досвід та практики запровадження механізму соціального замовлення та інших механізмів фінансування соціальних послуг різним категоріям отримувачів послуг, у т.ч. з профілактики інфікування ВІЛ-інфекцією, іншими соціально небезпечними захворюваннями. Робоча група буде створена при Комітеті з регіональної політики Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Рішення про створення робочої групи прийнято на засіданні Комітету з регіональної політики. Наразі Держслужба України соцзахворювань, як секретаріат Національної ради, опрацьовує пропозиції до складу робочої групи. До неї входитимуть представники  органів влади, неурядових організацій, та регіональні фахівці, які  мають досвід впровадження соціального замовлення.
На сьогодні розроблені нормативно-правові акти щодо запровадження механізму соціального замовлення в Україні. Зокрема, внесено зміни: у Закон України «Про соціальні послуги», в якому стаття перша дає визначення «соціальне замовлення», постанову КМУ від 29.04.2013 № 324, якою затверджений порядок здійснення соціального замовлення за рахунок бюджетних коштів; постанову КМУ від 14.11.2012 № 1036, якою визначені критерії та вимоги до надавачів соціальних послуг, і це єдині критерії до надавачів різних форм власності; наказ Мінсоцполітики, яким затверджені Методичні рекомендації визначення потреб населення у соціальних послугах, що дає змогу здійснювати планування надання соціальних послуг;  наказ Мінсоцполітики «Про затвердження переліку соціальних послуг, що надаються особам, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати».
Крім того, розроблено проект наказу, яким буде затверджено Порядок визначення потреб у соціальних послугах.
Результати роботи щодо формування робочої групи та режиму її роботи будуть розглянути на черговому засіданні Комітету з регіональної політики.
Довідково: Питання стану та перспектив впровадження соціального замовлення та залучення громадських організацій залучення громадських організацій до профілактичної роботи з групами підвищеного ризику щодо інфікування ВІЛ розглядалося на засіданні Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу 15 січня 2014 року. Створення робочої групи здійснюється на виконання рішення членів Національної ради від 15.01.2014.
http://dssz.gov.ua/