Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

У США ПРОДОВЖУЄ ЗРОСТАТИ КІЛЬКІСТЬ ЧОЛОВІКІВ, ЩО ЗАЙМАЮТЬСЯ АНАЛЬНИМ СЕКСОМ БЕЗ ПРЕЗЕРВАТИВІВ

 Цей показник ще вищий серед ВІЛ -негативних геїв і геїв з невідомим статусом , як показали результати спостереження , проведеного Центром профілактики та контролю за захворюваністю населення ( CDC) в США .

Число геїв , які не захищаються при анальному сексі , збільшилася з 48 % у 2005 році до 57 % - в 2011 ... Серед ВІЛ-негативних чоловіків або осіб з невідомим статусом цей показник виріс на 10 % , в ​​той час як серед ВІЛ- інфікованих показник збільшився тільки 7 %.

У 2011 році 56 % ВІЛ -інфікованих геїв негроїдної і 68% європеоїдної раси заявили про вступ у незахищений секс хоча б раз на рік. Серед ВІЛ-негативних чоловіків та осіб з невідомим статусом цей показник склав відповідно 49 % і 58 %. Найвищий ( 62 %) був зареєстрований серед ВІЛ -негативних латиноамериканців.

Дослідники виявили, що пропорція ВІЛ-негативних чоловіків , які заявили про вступ у ризикований секс, була практично ідентичною цим показником серед ВІЛ -позитивних чоловіків і становила відповідно 12 % і 13 %. Також за період з 2008 по 2011 рік відзначалося значне зниження рівня ризикованої сексуальної поведінки : з 17 % до 11 % серед ВІЛ -позитивних чоловіків європеоїдної раси. Не дивно , що особи з невстановленим ВІЛ статусом в два- три рази частіше заявляли про вступ у незахищений секс .

Серед інших відкриттів дослідження Центру профілактики та контролю за захворюваністю населення - дані про постійно високі рівні використання презервативів серед чоловіків негроїдної раси , незважаючи на значно вищий рівень захворюваності серед цієї групи населення. Це означає , що для стримування епідемії ВІЛ в цій групі доведеться не обмежуватися тільки презервативами і тестуванням .

Джерело: Gay.ru