Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

Чому міські жителі частіше страждають від головного болю

За результатами дослідження німецьких вчених з товариства мігрені і головного болю виявилося, що найчастіше від головного болю страждають люди, які живуть у великих містах з населенням понад 50 тисяч жителів.

Стрес є однією з найпоширеніших причин головного болю. Все частіше і частіше проводяться дискусії про те, чи є наш спосіб життя, висока концентрація робочих місць на підприємстві, постійне з'ясування професійних та особистих питань причинами головних болів.

Для дослідження психологи з нейрологічної клініки при Університеті Людвіга Максиміліана в місті Мюнхен провели оцінку результатів опитувань, зібраних з 1995 по 2009 роки.

Кількість людей, які страждали від головного болю в ці роки, було приблизно рівним 60-63%. Але, вчені помітили одну особливість - люди, що проживають в селах, менше скаржилися на мігрені і головний болі. Можливо, це пов'язано зі способом життя, які ведуть люди. Саме тому психологи радять людям, у яких часто болить голова, уникати стресів, більше відпочивати і їздити в село. Якщо немає можливості це здійснити, тоді потрібно подумати про те, щоб пройти одитинг, який допомагає уникати важких ситуацій і не піддаватися стресам.

За матеріалами Медичного центру НоуХауМед