Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

Проведено консультації для регіонів для раціоналізації розрахунків потреби в протитуберкульозних препаратах

Фахівці Держслужби України соцзахворювань та управління моніторингу та супроводу державних цільових програм і державних закупівель Міністерства охорони здоров’я України провели низку консультацій для представників регіонів з метою удосконалення механізму формування потреби у протитуберкульозних препаратах на 2013 рік.

Консультації проводилися на виконання рішення селекторної наради «Про стан та термінові дії щодо підвищення використання протитуберкульозних препаратів, що закуповуються за кошти Державного бюджету України» під головуванням заступника Міністра охорони здоров’я України Романа Богачева.
Під час консультацій представникам структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних та міських адміністрацій надано методичні рекомендації для покращення порядку та методики розрахунку необхідної кількості протитуберкульозних препаратів. Це дозволить покращити процес забезпечення необхідною кількістю ліків у кожному регіоні з дотриманням стандартів лікування, тобто формування необхідних схем лікування хворих на туберкульоз.
За результатами консультацій усі області подали до МОЗ України заявки на централізоване постачання препаратів у поточному році. За попередніми даними, зауваження отримали АРК Крим та Дніпропетровська область.
В усіх областях будуть посилені заходи моніторингу розподілу залишків ліків, а також з оцінки ефективності їх застосування. Щоквартально буде здійснюватися аналіз раціонального використання препаратів. Держслужба України  соцзахворювань координуватиме процеси формування потреби в регіонах, здійснюватиме аналіз звітної інформації та подаватиме пропозиції щодо використання залишкових квот.

Джерело: http://dssz.gov.ua