Чернівецький обласний центр

з профілактики та боротьби зі СНІДом

В Україні вручили премії кращим організаціям, які працюють у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу

17 січня відбулося офіційне оголошення та нагородження переможців конкурсу «Позитивне серце». Заступник Голови Держслужби України соцзахворювань Олена Єщенко вручила дипломи учасникам конкурсу - організаціям, які докладають зусиль до подолання епідемії ВІЛ/СНІДу в нашій державі і досягли визначних результатів. Вона запевнила, що Держслужба України соцзахворювань сприятиме проведенню заходів, які мають на меті підтримати й відзначити зусилля фахівців різного профілю, небайдужих до проблем ВІЛ/СНІДу.

Конкурс проводився в рамках 10-го раунду гранту Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією зусиллями одного з основних реципієнтів - ВБО «Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ».
Першу премію конкурсу та грошову винагороду в розмірі 3 000 доларів США отримали представники Рівненського Обласного відділення ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» за визначні успіхи у впровадженні програм з паліативної і хоспісної допомоги та адвокацію доступу до знеболення у Рівненській області.
Другу премію та грошову винагороду в розмірі 2 000 доларів США отримала Черкаська благодійна організація людей, що живуть з ВІЛ «Від серця до серця» за діяльність в напрямку покращення якості життя ВІЛ-позитивних бездомних та ЛЖВ, які звільнилися з місць позбавлення волі.
Третю премію та грошову винагороду в розмірі 1 000 доларів отримали представники Броварського міського благодійного фонду «Перемога». Їхнім здобутком є розширення доступу до послуг з лікування, догляду та підтримки для жителів сіл Броварського району Київської області, що сприяло наближенню послуг до місця проживання пацієнтів.
Переможців обирали члени незалежного експертного журі, до складу якого увійшли представники Держслужби України соцзахворювань, а також ряду міжнародних організацій - UNAIDS, PАTH та USAID/ Для визначення кращих з кращих члени журі керувались такими критеріями, як інноваційність, залучення представників спільнот, життєздатність та універсальність діяльності або послуг, вплив на епідемію та покращення якості життя людей, яких вона торкнулась.
Голова журі конкурсу Олена Єщенко в своєму виступі зазначила: «Конкурс «Позитивне серце» є чудовою можливістю відзначити і висловити подяку тим організаціям, які активно і самовіддано працюють у сфері подолання ВІЛ/СНІДу. Вони стали для держави надійною опорою в нелегкій боротьбі із захворюванням. Дякую всім учасникам за щоденну працю і набутий досвід, який успішно впроваджується в нашій країні, за роботу націлену на результат. Назва конкурсу – «Позитивне серце», як на мене, найповніше відображає широту їхнього професіоналізму, де важливу роль відіграють сердечність, співчуття та бажання допомогти».
На здобуття почесних нагород заявки подали 16 організацій, серед яких були як НУО, так і державні заклади. Всі учасники конкурсу змогли продемонструвати те, як у своїй щоденній роботі впроваджують інноваційні практики, розпочинають нові напрями роботи для того, щоб покращити якість життя людей, що живуть з ВІЛ в Україні.
Голова координаційної ради ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» Володимир Жовтяк зазначив: «Кожного дня сотні організацій працюють для покращення якості життя ЛЖВ. Це тисячі медичних працівників, психологів, соціальних працівників, консультантів рівний-рівному, юристів, менеджерів. Ці фахівці захищають права ЛЖВ та уразливих груп, долають стигму та дискримінацію в масштабах маленьких міст та по всій Україні. Тому вручаючи нагороди конкурсу «Позитивне серце» ми хочемо відзначити кращих з кращих і тим самим надихнути всіх Вас на подальшу роботу, важливість якої важко переоцінити».

Джерело: http://dssz.gov.ua